FAQ - Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på många av dina frågor om Noliamässan 2023 i Umeå. Kontakta oss gärna om du inte hittar svar på din fråga.

Känns det roligt att vara tillbaka i Umeå?
Det känns fantastiskt! Umeå välkomnar oss alltid med öppna armar och vi gör allt vi kan för att våra besökare ska känna sig lika välkomnade till Noliamässan.

Varför kommer Noliamässan 2023 i Umeå att hållas i 5 dagar?
Mässan har hållits i många olika antal dagar sedan starten 1963, men de senaste decennierna har antal dagar varit 9. Den längden på mässa var ovanlig redan för 30 år sedan och har blivit allt ovanligare, både nationellt och internationellt. Ett skäl är en anpassning till omvärlden. Mässan genomfördes i 5 dagar första gången i år i Piteå och fick bra gensvar.

Vilka andra skäl finns det till att göra mässan i 5 dagar?
Här är några:

  • 5 dagar gör det möjligt för fler utställare att vara med på mässan, då de största kostnaderna för många utställare är personal och boende.
  • 5 dagar gör det också möjligt för små företag med kanske bara en person verksam att orka delta på mässan.
  • 5 dagar ger också oss som gör mässan möjligheten att maximera upplevelsen för våra besökare under alla mässans dagar.

Det känns som om det kan bli mindre av allt?
Nej, vi känner precis tvärtom och ökar ambitionen! Vi har jobbat med att förändra Noliamässan under flera år och förändringen av antalet dagar är en viktig nyckel till att kunna göra den mässa vi vill kunna erbjuda våra besökare.

Vad vill ni erbjuda mer av?
Det mesta: Roligare och godare mat, framför allt i våra restauranger, en bygg- och bo-hall som kommer att bli ett lyft, ännu större fokus på fler upplevelser, fler nyheter, mer ny teknik, mer fokus på framtridstron i Norrland, och mer wow-känsla!

 Ändras öppettiderna?
Vid mässan i Piteå -22 gjordes ett försök med längre öppettider. Utvärderingarna efter mässan har resulterat i att vi i år kommer hålla öppet 10-17 samt en dag med kvällsöppet till 19.

Vilka dagar hålls mässan
9-13 augusti, onsdag till söndag i Umeå.

Vad innebär miljöavgift?
Nolia strävar efter att höja kvaliteten i alla led. En del i denna strävan är att tillsammans med våra utställare arbeta för att göra mässan ren, snygg och hållbar. För att kunna göra verklighet av denna strävan tar vi ut en miljöavgift per kvm monteryta som debiteras respektive utställare. För denna miljöavgift tar vi hand om emballage- och sophantering, sortering och återvinning. Däremot förväntas utställare städa sin egen monter, lägga sopor där de ska läggas och emballage och återvinningsbart material på våra miljöstationer. Nolias Crew hjälper givetvis till vid behov och svarar på frågor om var saker ska läggas. Behöver vi hantera grovsopor (t. ex. spånplattor, mattrullar mm) som lämnats kvar efter mässans slut kommer arbetet med att ta hand om detta debiteras respektive utställare. Tillsammans vill vi skapa bättre, mer attraktiva mötesplatser som dessutom är hållbara. Tack för att ni deltar i detta arbete.

 

 

Vad tycker andra?

Emma Kero

Vi har varit med på Stora Nolia sen mässan startade. Det har blivit en tradititon att vara med och det är en bra plats för att möta mycket kunder och få feedback, tips och idéer från dem.

Emma Kero, Marknadsansvarig Kero AB,