Husbilar & Husvagnar

Här finns husbilar, husvagnar, camping och tillbehör. Vi samlar branschens aktörer i sådan omfattning att det blir en mässa i mässan. Bara Nordens största specialmässa, Elmia husvagn & husbil, är större.

Stora Nolias betydelse för branschen är betydande eftersom mässan ligger först i den europiska mässäsongen för camping. Det gör att mässan är fullpackad med nyheter. I stort sett alla utställare inom segmentet har med sig sitt nya modellprogram.

Inför Stora Nolia 2015 sa Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben med 12 000 medlemmar följande:

– Av de mässor som finns i Sverige är Stora Nolia en av de två största och fortsätter växa. Det är en bra plats för oss att möta medlemmar, träffa branschfolk och visa vad vi står för. Vi värnar husbilsägares intressen och är en spelare att räkna med när det gäller debatt om bland annat regler kring husbilar. Därför är det viktigt att visa att vi finns.

En av de husbil- och husvagnsutställare som finns på mässan är Adria Caravan AB, som just nu är marknadsledare i Sverige på både husvagnar och husbilar.

Deras vd, Peter Blomqvist, berättar att Adrias fabrik i Slovenien anpassat sin produktion för att hinna få fram årets nyheter till Stora Nolia. Så här sa han under mässan 2015.

– Av de 31 fordon vi visar på mässan är alla från vårt nya modellprogram för 2016 och det är första gången i världen som en slutkonsument kan se våra nyheter, säger Peter Blomqvist. 

Tony Ekström, vd på SoliferPolar AB, med fabrik i Dorotea, berättar att de också bara hade årets modeller på plats 2015.

– Det är Nolia och Elmia som är viktiga för oss. Mässan ligger så i tiden att det är naturligt att man släpper nya modeller här. Vi har bara årets modeller på plats, säger Tony Ekström.

Nu planeras också för ett utökat samarbete med SCR region norr. SCR Svensk Camping är bransch- och marknadsorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare.

Peter Wallin är rådgivare i region norr och han berättar att de kommer att finnas med på nästa års Stora Nolia i Piteå som utställare och med programpunkter.

– Vi vill finnas med. Eftersom konsumentföreningarna, i form av bland annat husbilsklubben, är det viktigt att även vi från camping- och stugföretagarbranschen finns representerade. Problemet har varit att Stora Nolia hålls när det är högsäsong för våra medlemsföretag, men vi tycker att ett deltagande är så viktigt att vi kommer att prioritera att finnas med, säger Peter Wallin.

Lars Ekeberg
Projektsäljare
lars.ekeberg@nolia.se
+46 90 16 42 54
+ 46 73061 48 73 

Kontaktpersoner

Vad tycker andra?

Peter Carenborn

Stora Nolia har stor betydelse för oss. Här kan vi nå kunderna i norra delarna av Sverige som inte åker på Elmias mässa. Jag tycker kvaliteten på mässan är jättebra. Det är välorganiserat, det var smidigt när teamet kom upp och skulle sätta upp vagnar och bilar samt ett bra bemötande. Bara positivt. Dessutom har mässan inte bara betydelse för att sälja vagnar utan också för att hämta in information. Vi lyssnar ju mycket på våra kunder, vilka idéer och erfarenheter som de har. Det är anledningen till att det är så många från Kabe på plats för att svara på frågor och diskutera med kunderna.

Peter Carenborn, Kabe,