Barnvänligt som aldrig förr på årets mässa

Årets Stora Nolia är den barn- och familjevänligaste hittills med bland andra Tobbe Trollkarl, Bamse och Babblarna. 

De senaste åren har Stora Nolia arbetat med att göra mässan allt med barn- och familjevänlig med barnpassning för barn 3-9 år och en uppskattad vilsecentral som drivs av Civilförsvarsförbundet.

Dungen är en lugnare del av Stora Nolia. Här hittar du aktiviteter som käpphästhoppning, hoppborgar, dinosaurie-park, ponnyridning men också den enormt populära Pysselkojan där Pyssel-Jenny, känd från barn-tv, låter barnen kreera saker ur det man hittar i naturen.

I Dungen finns även Forslundagymnasiets monter där det går att klappa små kalvar, testa hinderbana, köra race med skottkärror, köra minitraktorer och mycket mer som passar såväl små som stora barn.

Babblarna bjuder på en svängig, interaktiv och rolig musikal där publiken får träffa Robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans.

Jasmin Kara som var med i år med låten Gravity kommer. Hon sjunger i anslutning till artisttävlingen Stjärnskott idag som åter hålls på Stora Nolia. Där får ungdomar mellan 7–16 år möjligheten till att bli Sveriges nästa stora artist.

Dessutom kommer Tobbe Trollkarl med en fartfylld show som gjorde succé i Piteå ifjol. Sedan ska vi inte glömma bort barnfavoriten Bamse som också kommer tillsammans med häxans dotter, Lova.

– Ser sjukt mycket fram emot att komma tillbaka till Stora Nolia och underhålla alla familjer! Varmt välkomna så skrattar vi ihop som aldrig förr...! ;o) hälsar Tobbe Trollkarl.