Fler laddbara bilar på årets Stora Nolia

Kia gör en storsatsning på årets Stora Nolia i Umeå och visar elbilar och laddhybrider (som Kia Optima som syns på bilden). Även Burlin motor, som företräder Toyota och Lexus, samt Bil Dahl, som har med bilar från Nissan och Mercedes-Benz, är med på mässan och gör att årets mässa avspeglar det stora intresset för elbilar. Dessutom visas en elmopedvariant av Hummer.

Innan årets slut väntas antal laddbara bilar på den svenska marknaden, som rena elbilar och laddhybrider, ha ökat med cirka 40 procent. Det framgår av statistik från elbilsstatistik.se. En av tre mest populära laddbara bilarna i dag är Kia Optima, Kia blev dessutom största på laddhybrider 2018. Sveriges tredje största bilmärke gör en storsatsning på att visa elbilar och laddhybrider på årets Stora Nolia, vid sidan av deras bilar som drivs med andra drivmedel.

Detta intresse visar sig även i att det blir en elbilsarena med bilar från Nissan och Mercedes-Benz som visar elbilar och eltransportbilar. Bland annat visas Mercedes-Benz nya prestigebil EQC samt information om deras kommande el-lastbil.

Dessutom deltar Burlin Motor, som visar Toyota och Lexus, på mässan. De kommer att visa sina hybridmodeller men även Toyota Rav4 samt helt nya Toyota Corolla och nya Lexus UX250.

För alla som tittar på mopedbilar, visar Mavo upp en eldriven Minihummer med en räckvidd på 13 mil.