Nästan alla platser fyllda till årets Stora Nolia i Piteå

Försäljningen av utställarplatser till årets Stora Nolia går bra och redan nu är mässan, som i år går i Piteå, nästan helt fylld.

– Den som vill vara med i år behöver bestämma sig snabb för att kunna vara med, säger Peter Kattilasaari, projektledare för Stora Nolia som också berättar att årets mässa blir något alldeles extra.

 

Det är många som bestämde sig för att delta på årets mässa redan förra gången Stora Nolia hölls i Piteå för två år sedan. Tillsammans med de som bokade sig direkt efter höstens mässa i Umeå gav, redan då, ett bra försäljningsläge.

– Försäljningen har gått jättebra och intresset från gamla och nya utställare är stort. Mässan är nästan helt slutsåld och de få lediga platser som finns kvar tar slut i snabb takt, säger Peter Kattilasaari.

Han berättar att många utställare under förra årets mässa angav att de haft bra försäljning och att en hel del slagit omsättningsrekord.

– Denna möjlighet vill vi självklart ge så många som möjligt. Framgång föder framgång. Därför har många bokat plats tidigt, säger Peter Kattilasaari.

En delförklaring till det gynnsamma läget anser han också vara det enorma engagemang som finns kring mässan i Piteå.

– Att göra Stora Nolia i Piteå känns som att komma hem. Det känns att förväntningarna är höga på årets mässa och jag kan redan nu lova att vi gjort allt för att överträffa dem, säger Peter Kattilasaari som berättar att alla stenar vänts för att förbättra upplevelsen av årets mässa.

– Vi har tittat igenom allt på mässan och sett hur vi kunnat förbättra varje enskild del. Hela teamet, tillsammans med övrig Noliapersonal har gjort ett fantastiskt jobb. Jag är stolt över den mässa vi gör i år och längtar till dess vi kan få visa upp den för våra besökare, säger Peter Kattilasaari.

Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB som arrangerar mässan pekar på att Stora Nolia har större betydelse för mässbranschen än vad många kanske tror.

– Det här är en av ursprungsmässorna som skapat mallen för hur en mässa ska vara. När mässor började hållas såg alla ut som Stora Nolia. Nu är det bara vi kvar som hållit fast vid ursprungskonceptet, att ge mer av allt. I år har vi samlat krafterna för att leverera en mässa i absolut toppklass som visar att ur-mässan är bland de fräschaste i branschen.

Han säger sig vara otroligt stolt över mässan.

– Stora Nolia bygger på ett oslagbart grundkoncept som visat sig hålla i över 50 år. Det är helt fantastiskt. Årets mässa kommer att bli något som branschen kommer att prata om långt efter att mässan slutat för i år, säger Nolias vd.