Recept på Alexandra Zazzis ångade torskrygg

Under Alexandra Zazzis framträdande på köksscenen i lördags lovade hon att återkomma med receptet på den ångade torskrygg som hon lagade till. Det kan du nu ta del av här.
 

Ångad torskrygg med pumpagryta och basilikafärskost

4 portioner
1 stor klick smör
1 liten butternutpumpa
100 g färska haricots verts
6-8 blad salvia eller 1 tsk torkad salvia
0,5-1 dl vispgrädde
0,5 dl vit, torrt vin
Salt och nymalen svartpeppar
250 g keso, gärna ekologisk
10 blad färsk basilika
600 g torskrygg med skinn
200 g räkor med skal
1-2 msk ligurisk olivolja av hög kvalité
Gör gärna så här:
Färskosten
Mixa keso och basilika i en matberedare med knivtillsats, smaka av med salt, nymalen svartpeppar och en skvätt god olivolja om så önskas.
Pumpagryta
Skala och kärna ur pumpan. Skär i små tärningar. Lägg smör, pumpa och salvia i en kastrull med lock, stek någon minut, lägg i grovt hackad haricots verts, sänk värmen och lägg på lock i 8-10 minuter, salta och peppra. Tag av locket, häll på grädde, låt sjuda 5 minuter och häll i vinet och lägg på torsken i bitar, lägg på locket och låt sjuda ytterligare 5 minuter och låt sedan vila 5 minuter till, kontrollera att fisken är klar och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Vid servering, strö över skalade räkor och lägg upp med en klick färskost.