Tesla kommer till Stora Nolia – besökarna erbjuds provkörning

En av årets mest uppmärksammade montrar under förra årets Stora Nolia var utan tvekan elbilen Tesla. I år kommer ett av världens hetaste bilmärken till Piteå och här får besökarna chansen att provköra två av deras modeller.

– Vi ser mycket fram emot att visa hur enkelt det är att köra och ladda en elbil och berätta om de förmånliga driftskostnaderna, speciellt om man använder bilen mycket i sin vardag, säger Maria Lantz, Communications Manager på Tesla.

 

Elbilstillverkaren Tesla, som på många sätt omdefinierat vad en bil är kapabel till, har storsatsat på Supercharger-stationer efter Norrlandskusten med laddstationer i Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå. Det är även en station på gång i Norrbotten. De ingår i ett omfattande nätverk som omfattar över 10 000 superladdare världen över och en rad destinationsladdningsplatser. Idag finns det 25 Supercharger-stationer i Sverige och nätverket byggs ut fortlöpande. Vid fler än 250 laddstolpar kan Tesla-ägarna snabbladda 100 procent förnyelsebar el eller stanna vid cirka 150 Destinationsladdplatser för att äta, sova eller shoppa medan bilen laddas. Genomsnittskostnaden för att köra elbil är cirka 2-3 kronor per mil och ibland helt gratis.

I anslutning till denna satsning på laddstationer kommer Tesla att öka sin närvaro i Norrland och deltar bland annat på nästa års Stora Nolia.

– Bilen är viktig för Norrlänningarna och Norrland är därmed en viktig marknad för Tesla, vars mål är att bidra till en minskad klimatpåverkan. Elbilar släpper inte ut några avgaser eller orsakar buller och har betydligt lägre driftskostnader än fossildrivna bilar, menar Lantz.

Elbilar fungerar i alla klimat och Tesla kan peka på erfarenheter från bland annat Norge där det såldes närmare 155 000 elbilar förra året och drygt 140 000 elbilar 2016.

Till årets mässa får besökarna inte bara titta på bilarna utan också provköra dem. Tesla har med sig Tesla Model X, en sjusitsig fyrhjulsdriven familje-SUV med hög dragkapacitet och Tesla Model S, den snabbaste supersportbilen med en acceleration från stillastående till 100 km/h på hypersnabba 2,7 sekunder, en tid som ingen annan masstillverkad bilmodell kan slå idag. Prestandarekordet är extra imponerande eftersom Model S är en fyrsitsig tjänste- och familjebil med ovanligt rymligt bagageutrymme och perfekt för bekväma stads- och landsvägsutflykter.

Tesla var mycket nöjda med deltagandet under förra årets Stora Nolia i Umeå kommer nu till Piteå där de även erbjuder besökarna att provköra deras bilar.

– Det var fantastiskt att få möta alla besökarna vid förra årets Stora Nolia-mässa i Umeå, det märks att Norrlänningarna är mycket positiva till den elektriska revolutionen. Vårt intryck är att många kör mycket bil och är måna om att bevara den vackra naturen i Norrland, säger Maria Lantz på Tesla. Det ska bli lika spännande att få möta årets besökare i Piteå, en ort där det redan finns många Tesla-ägare.

Alla Teslor är konstant uppkopplade vilket är ett nytt grepp som ger nya möjligheter. Tesla-ägarna spar både tid och pengar genom att bilen kan diagnosticeras och ofta även repareras på distans genom mjukvaruuppdateringar. Moderna komfort- och säkerhetsfunktioner tankas ner i bilen kontinuerligt – bilen blir således bättre med tiden. Ett exempel är förarassistanssystemet Autopilot som utvecklas kontinuerligt och kommer att uppdateras till version 9.0 under året.

Välkommen att boka en provkörning av Tesla Model S och X här.

https://www.tesla.com/sv_SE/event/stora-nolia-2018

Provkörningsbilarna finns i direkt anslutning till mässan, utanför entré D, efter Olof Palmes gata.