Viktigt vara med på mässan för många utställare inom bo och bygg

Många av utställarna på Stora Nolia vittnar om att mässan är viktig. Det gäller inte minst utställare inom bo och byggande som finns i hall 1 och 2.

– Den är jätteviktig för att möta våra kunder. Det är nyttigt att komma ut så att de får se oss, säger Lars Ejeklint energiexpert och klimatcoach på Vattenfall.

Smarta-hemlösningar och energi är, tillsammans med hus, stugor, spa och pooler heta produkter på Stora Nolia.  

I Hall 1 samlas en stor del av utställarna inom bo och bygg, medan Hall 2 samlar möbler, inredning och husbyggande. Men det finns även en hel del utställare utomhus som erbjuder allt från modulhus, portar till ”stugor”. 

Luftvärmepumpar men även värmepumpar för bergvärme, jordvärme och sjövärme är, tillsammans med kaminer och kakelugnar en del av de energibesparande produkter som fyller bo och byggande på Stora Nolia med en rad utställare som bjuder på sin expertis på området.  

– Vi visar bland annat solceller men berättar också om våra varvtalsstyrda bergvärmepumpar som anpassar sig till husets effektbehov, säger Per Mollstedt på Nibe som berättar att det nu finns bergvärmepumpar i 60 centimeters bredd som passar i tvättstugor.

Nicklas Magnevik, distriktschef norra Sverige på Bosch Thermoteknik förklarar att Stora Nolia är viktigt för att nå ut till slutkonsumenter.

– Vi når en så stor målgrupp där många rest långt för att komma till mässan. Vi får in otroligt många kundtips. Vi vill också synas bland konsumenter och Stora Nolia är ett jättebra tillfälle för våra återförsäljare att komma i kontakt med kunderna, säger han.

För Vattenfall är Stora Nolia viktig för att möta sina många kunder.

– Vi vill visa att vi inte bara är ett energiföretag som levererar el utan också tar fram lösningar som gör att kunderna kan effektivisera sin användning genom att använda en värmepump, men också exempelvis producera sin egen el. Konkurrensen på marknaden är tuff och då kan man inte bara leverera en produkt utan också en bruksanvisning, säger Lars Ejeklint energiexpert och klimatcoach på Vattenfall.

Han är ett känt ansikte för många, som ”Energiexperten i TV4” under 2008-2009 gjorde han över 70 avsnitt. Han förmedlade hundratals enkla och smarta tips för att spara på energi.

– Min uppgift som klimatcoach är att ge tips och råd om klimatsmarta val och möjligheter, säger Lars Ejeklint.