Det nya Norrbotten!

Utvecklingen av regionen sker i en rasande fart. Hur klarar vi kompetensförsörjning, bostadsbyggande, inflyttning och integration? Och hur ser politikerna på säkerhetsläget i den tid vi nu befinner oss i?

Programledare Helena Karlberg samtalar med politiker.

Följande personer ska vara med på politikersamtalen:  

Moderata Samlingspartiet i Norrbotten: Mattias Karlsson, riksdagsledamot (M).
Vänsterpartiet: Birger Lahti, riksledamot och toppar även vår riksdagslista för nästa mandatperiod. Han sitter i riksdagens näringsutskott och är Vänsterpartiets talesperson i näringspolitiska och landsbygdspolitiska frågor.
Liberalerna Norrbotten: Lotta Gröning.
Sjukvårdspartiet: Kenneth Backgård, gruppledare för Sjukvårdspartiet och regionråd i Norrbotten.
Sverigedemokraterna: Eric Palmqvist Sverigedemokraterna. Riksdagsman i näringsutskottet, bosatt i Gällivare.
Kristdemokraterna i Norrbotten: Samuel Ek 2:a namn på Rikslistan.
Centerpartiet: Linda Modig.
Socialdemokraterna: Fredrik Lundh Sammeli.
Miljöpartiet: Elin Söderberg (MP), riksdagskandidat i bla Norrbotten och Västerbotten. (När MP satt i regering förhandlade Elin landsbygdsfrågor, regional utveckling och miljö och klimatfrågor inom Mp.

Helena Karlberg är journalist och affärsutvecklare med bas i Luleå. Hon arbetar regelbundet som professionell moderator, workshopledare och föreläsare inom design, kommunikation, platsinnovation och ledarskap. Under åren har hon lett Nolia ledarskap, Euro mine Expo, skogskonferensen BIOBASE och många nationella och internationella konferenser och panelsamtal. Fotograf: Viveka Österman